WERELDKIDSONLINE

Andheri-Oost : De nieuwe missie voor Wereldkids 2014!

Wereldkids staat in 2014 voor een nieuwe solidaire uitdaging : we gaan voor de renovatie en herinrichting van dit bouwvallig gebouw in Andheri-Oost tot een nieuw dagcentrum aangenaam om in te verblijven voor jongens en meisjes, maar nog belangrijker in dit gebouw, voor het eerste nachtopvangcentrum voor jongens binnen ons project "Zwerf- en straatkinderen Mumbai". Op onze website kunnen jullie lezen en zien dat er reeds een nachtopvang bestond voor meisjes, namelijk op de locatie Dongri en waaraan Wereldkids meer dan zijn solidair steentje bijdroeg. Voor jongens bestonden tot op heden geen faciliteiten om te kunnen overnachten, met alle gevaren die zulke omstandigheden met zich brengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Daarom gaat Wereldkids nu voluit voor de opbouw van een nieuw centrum in Andheri-Oost, gelegen ten noorden van het stadscentrum. Het is een aftands gebouw zoals jullie op de foto kunnen vaststellen, maar daarom is de uitdaging voor Wereldkids des te groter. We hebben meegewerkt aan de renovatie van de centra Chowpatty en Dongri (bezoek daarvoor ook onze website waarop je uitgebreid de bijdrage van Wereldkids in de 2 centra kan bekijken) en Wereldkids gaat er nu ook opnieuw voor. Een aangename leefomgeving, hygiëne, veiligheid en een goede schoolbegeleiding zijn bouwstenen om onze straatkinderen meer kansen te bieden voor een nieuwe toekomst.

 

Rond Andheri-Oost en nog een kleiner aansluitcentrum bij datgene en het centrale stadsgedeelte Dongri (waar jullie binnenkort ook zullen over lezen) heeft Wereldkids reeds al heel hard gewerkt om met een financiële bijdrage hun solidariteit te tonen met deze straatkinderen van Mumbai. WERELDKIDS is al deze scholen, die vele leerkachten en in veelvoud nog meer leerlingen NCZ onnoemelijk dankbaar. Zonder hen zou WERELDKIDS nooit iets hebben kunnen betekenen voor deze straatkinderen en zou WERELDKIDS nooit kunnen bijdragen tot een betere toekomst. Daarom hoop WERELDKIDS dat jullie de inspanningen van solidariteit waar mogelijk nog willen voortzetten op jullie scholen om ook van Andheri-Oost een bijzondere plek om te verblijven voor onze straatkinderen te maken, net zoals na de renovaties en de herinrichting van de andere centra dit voor hen een veilige en gezellige plek betekenen of zoals de straatkinderen het zelf zo fantastisch aan WERELDKIDS vertelden : deze gerenoveerde centra zijn zo voor ons zoveel meer dan gewoon een plaats om te verblijven, het is voor ons een THUIS GEWORDEN!

 

Dit is in heel belangrijke mate mede  aan WERELDKIDS te danken, aan jullie allen dus, die met jullie inspanningen en inzet deze kinderen kansen geven voor een betekensivolle toekomst!

 

Ga snel naar onze fotopagina, we zullen jullie fase na fase informeren over de vorderingen in de renovatie van het centrum in Andheri-Oost. De eerste reeks verschijnt onder het serienummer : AEA. Jullie zien het gebouw zoals het er nu uitziet en de omgeving. Veel werk aan de Indiase winkel dus, maar WERELDKIDS gaat ervoor, zoals het trouwens al bijna 15 jaar doet. Jullie ontvangen natuurlijk nieuws van WERELDKIDS van zodra de renovatie stapje per stapje zal beginnen.